Elektricien Leiderdorp

De elektrische installatie in je huis is een van de belangrijkste zaken om goed op orde te hebben. Zeker in oudere huizen is het verstandig om tijdig een nieuwe groepenkast te laten plaatsen. In de afgelopen jaren zijn er de nodige zaken veranderd wat betreft onze elektrische installatie. Enerzijds hebben we veel meer elektrische apparaten waardoor we meer elektriciteit verbruiken en anderzijds leveren ook steeds meer huishoudens elektriciteit terug aan het net door zonnepanelen op het dak te laten installeren.

Een nieuwe groepenkast laten plaatsen

Veel mensen kiezen voor een inductiekookplaat in plaats van een gasfornuis. Als je elektrisch wilt gaan koken, dan heb je een zogenaamde kookgroep in je meterkast nodig. Een kookgroep is een dubbele groep waarmee je in de hoge stroombehoefte van je nieuwe inductiekookplaat kunt voldoen. Als je een gedateerde meterkast of een stoppenkast hebt, is een nieuwe groepenkast laten plaatsen de verstandigste keuze. Dan kun je direct een kookgroep laten aanleggen en ben je er zeker van dat je elektrische installatie veilig is en blijft.

nieuwe meterkast leiderdorp

Zonnepanelen

Als je meer dan twee zonnepanelen wilt laten installeren, dan is het noodzakelijk om een aparte groep in de meterkast toe te voegen. Vaak is een nieuwe groepenkast de beste keuze. Je weet dan zeker dat de installatie conform de geldende eisen aangelegd wordt. Zo voorkom je eventuele problemen met je verzekering. Verzekeraars keren namelijk meestal niet uit als blijkt dat er brand is ontstaan door een groepenkast die niet aan de eisen voldoet.

Groepenkast Alphen aan den Rijn en omstreken

Je kunt een nieuwe groepenkast het beste door een gecertificeerde elektricien laten installeren. Dan weet je zeker dat alles volgens de regels gaat en dat je nog jaren kunt genieten van je nieuwe meterkast. Groepenkast Alphen aan den Rijn en omstreken nodig? Neem een elektricien in de arm!