Een laadpaal aan huis laten plaatsen:
voordelen en aandachtspunten

Een laadpaal laten plaatsen bij je woning is een trend die in Nederland de afgelopen jaren steeds groter wordt. Maar waarom is dit eigenlijk zo? Wat zijn de voordelen van een laadpaal Alphen aan den Rijn laten plaatsen? En wat zijn, als je een laadpaal aan huis wilt hebben, belangrijke aspecten om rekening mee te houden?

De belangrijkste voordelen van een goede laadpaal laten installeren

Wie een elektrische auto heeft gekocht en gekozen heeft voor een laadpaal laten installeren, profiteert van de diverse voordelen die een laadpaal Alphen aan den Rijn te bieden heeft.
Het grootste pluspunt van een laadpaal laten plaatsen bij je eigen huis of je bedrijf, is het gemak. Je hoeft voor het opladen van je elektrische voertuig (EV) voortaan niet meer naar een elektrisch oplaadpunt toe, maar kunt dit gewoon lekker thuis - terwijl je slaapt - doen. En dat scheelt natuurlijk aanzienlijk in de tijd. Door te kiezen voor 's nachts opladen, hoef je niet - terwijl je onderweg bent - te wachten totdat je elektrische auto is opgeladen.
Prettig aan een laadpaal aan huis is in de tweede plaats het feit dat zelf je voertuig opladen altijd goedkoper is dan bij een oplaadpunt. Dit geldt in nog grotere mate als je ervoor kiest om de benodigde stroom voor je laadpaal op te wekken met zonnepanelen. Wanneer je voldoende zonnepanelen op je woning of je bedrijfspand hebt, kun je de oplaadkosten van je laadpaal Alphen aan den Rijn tot een minimum reduceren. Sterker nog: door je laadpaal aan huis openbaar te maken voor andere automobilisten die elektrisch rijden, kun je er zelfs geld mee verdienen!
Ten slotte is een groot voordeel van thuis een laadpaal laten installeren, de mogelijkheden die er tegenwoordig zijn om jouw thuislaadpaal aan te sluiten op je Smart Home-system. Hierdoor kun je precies instellen wanneer en hoe lang de oplader zijn werk moet doen.

Enkele aandachtspunten bij een laadpaal laten plaatsen

 

Het belangrijkste aandachtspunt bij het kopen van een thuislaadpaal is dat de paal past bij het merk en type elektrische auto dat je hebt. Verder is het van belang goed te kijken naar het vermogen van de laadpaal. Uiteraard moet die voldoende power bieden om jouw auto snel op te laden.