Nieuwe groepenkast kosten

Wanneer de bestaande groepenkast in je woning of bedrijfspand niet meer volstaat, omdat deze verouderd is of omdat je nieuwe apparaten in huis hebt gehaald, is het tijd om een nieuwe groepenkast te laten installeren. Een groepenkast moet veilig zijn, up-to-date en geschikt zijn voor de moderne apparatuur die je in huis hebt en krijgt. Maar hoe zit het met de kosten nieuwe groepenkast, als je bijvoorbeeld een nieuwe groepenkast Alphen aan den Rijn wilt laten installeren? In dit blog kun je lezen wat je qua prijzen kunt verwachten als je kiest voor een nieuwe groepenkast Alphen aan den Rijn kopen. Je kunt ook direct een offerte opvragen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een nieuwe groepenkast?

De gemiddelde kosten nieuwe (3-fasen)groepenkast laten plaatsen, bedragen momenteel zo'n € 600 tot € 1200 euro. Dit is inclusief het materiaal, de montage en eventueel extra benodigde accessoires. 
Voordat wij een offerte voor u kunnen maken komen we graag eerst kijken naar de situatie. Wij sturen u graag een offerte zoals de situatie is, zodat zowel u als wij niet voor verassingen komen te staan. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u denkt aan zonnepanelen of een laadpaal. De capaciteit van uw groepenkast dient hierop te kunnen acteren, daarom komen we graag vrijblijvend bij u langs.

De kosten nieuwe groepenkast zijn ook afhankelijk van het aantal fasen

nieuwe groepenkast Alphen aan den Rijn

Bij de keuze voor een nieuwe groepenkast Alphen aan den Rijn is een van de factoren die de prijs betaald, het aantal fases van je groepenkast. De meeste huishoudens beschikken over een 1 fase groepenkast (die op 220 Volt werkt). Maar ook is een 3 fase groepenkast mogelijk (die op 380 Volt werkt). Hoe kun je zien met welk type groepenkast je van doen hebt? Eigenlijk is het heel simpel: een 1 fase groepenkast is voorzien van twee stroomdraden, terwijl een 3 fasen groepenkast vier draden heeft. Wie thuis beschikt over veel apparaten die een hoop stroom vragen, heeft tegenwoordig doorgaans een 3 fasen groepenkast nodig. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een laadpaal hebt of een inductiekookplaat. Maar vergeet ook niet de zonnepanelen, heater of jacuzzi die we steeds meer zien.

Neem gemakkelijk contact met ons op

Wij nemen na het ontvangen van uw gegevens altijd telefonisch contact met u op om uw situatie te bespreken. Als één van de weinige elektriciens komen wij vaak kijken om zo een juiste prijs te kunnen geven.